Over


De literair agent ben ik: Remco Volkers, sinds 1988 werkzaam in diverse functies binnen het boekenvak. Januari 2006 startte ik onder de naam Het kantoortje van Remco mijn pr-bureau voor het boekenvak. Sinds die tijd werkte ik met een keur van uitgeverijen aan de publiciteit van hun auteurs en boeken. Sinds 2011 werk ik ook als  literair agent.

 

De literair agent zoekt altijd naar manuscripten met een beetje extra: verhalen met een onderliggend verhaal of schrijvers met 'iets extra' - en dat kan alles zijn; afkomst, een bepaalde gebeurtenis in je leven, kennis op een bepaald gebied door werk of interesse; noem maar op.

 

De literair agent kijkt liefst naar manuscripten in de genres actuele of informatieve non-fictie, literaire, historische of verhalende non-fictie, en soms commerciële fictie. Ook goede kinder- of jeugdboeken kunnen bij mij een plekje vinden, zij het in beperkte mate. Helaas ben ik in de SF&F echt niet thuis, ook niet in kookboeken. Heb je een specifiek plan of boekidee? Leg mij dat gerust voor.

NB: digitaal lezen (e-boek en audioboek) wint in toenemende mate terrein. Steeds meer uitgevers zetten (eerst) in op digitale publicaties, onder de noemer digital only of digital first. En ja ik snap het; je wilt uiteraard heel graag een boek in handen hebben. Maar als dat geen harde voorwaarde is, denk dan eens na over digitaal publiceren. De genres die daarvoor het meest in aanmerking komen zijn thrillers, feelgood en chicklit. Heb jij een soepele pen? Series zijn ook zeer in trek!

 

De literair agent kijkt graag naar je werk.

MAAR: KIJK EERST HIER VOOR JE INSTUURT

 

Je manuscript of boekidee insturen? Kijk dan eerst op de pagina manuscript insturen om te zien hoe je dat het beste kunt doen.