Alain Donker


Wanneer Alain en zijn vriendin een baby verwachten ontstaan er scheurtjes in hun eerder zo passievolle relatie. Die scheurtjes groeien uit tot een breuk. Kort na de geboorte van hun baby Sara gaat het stel uit elkaar.

Gaandeweg toont Alains ex haar ware karakter. Haar gedrag wordt explosiever en manipulatiever. Een omgangsregeling houdt geen stand. Ze maakt het voor Alain steeds moeilijker een band met de kleine Sara te onderhouden. Wat volgt is een treurige gang langs advocaten en rechters.

Wanneer Sara drie jaar is verhuizen moeder en kind naar Zwitserland. Vader Alain blijft wanhopig achter. Weer later duiken ze op in Spanje. Daar weet Sara’s moeder, ondanks rechterlijke dwangbevelen, de kinderbescherming, schoolbestuurders en rechters te overtuigen van haar gelijk. Wanneer er gaandeweg toch barstjes in haar verhaal komen, vertrekt ze opnieuw met de dan 11-jarige Sara. Dit keer met onbekende bestemming.

‘Een goed geschreven, hartverscheurend, maar vooral bizar verhaal dat hopelijk veel mensen de ogen zal openen’. – Elena Lindemans, documentairemaker van Verstoten vaders

 

Alain Donker woont in Italië. Hij is gespecialiseerd in renaissance-kunst en -cultuur. Hierover publiceerde hij in tal van wetenschappelijke tijdschriften. Hij is getrouwd en heeft een (stief)kind. Zijn dochter Sara is spoorloos.

 

"Heel persoonlijke, dappere en ontroerende verhalen van een vader over zijn dochter die langzaam uit zijn leven getrokken wordt door de moeder. De verhalen en de zoektocht brengen gaandeweg het drama in een breder maatschappelijk perspectief. Een die vaker voorkomt dan wij denken. Waarbij het kind de grootste verliezer is. En waarvan je natuurlijk hoopt dat er een vervolg komt waarbij de dochter weer herenigd wordt met de vader." - lezer op Bol.com

Trefwoorden: relatie, Europa, recht, scheiding, ontvoering, ouderverstoting,