Christiaan Ruijgrok


Christiaan Ruijgrok (1990) haalde zijn master in Financial Management aan Nyenrode Business Universiteit en is werkzaam in de financiële sector. Hij onderzoekt voor een grote Nederlandse bank de gevolgen van geopolitieke ontwikkelingen, waarbij het beleid van populisten en de financiële gevolgen
ervan geregeld aan de orde komen.

Zijn boek De strijd om identiteit. De gevolgen van de populistische jacht op de middenklasse verscheen eind februari 2021. 

 

In 2016 is de populistische tijdbom ontploft: de Britten stemden voor de brexit en Donald Trump werd verkozen. Waar populisten een rol in de oppositie hadden, werden ze beleidsbepalers, ook in Nederland, Duitsland, Polen, Hongarije en de rest van de wereld. Wat voor gevolgen hun beleid heeft op de grote thema’s van dit moment (duurzaamheid, inkomensongelijkheid, vreemdelingenbeleid, democratie), is het onderwerp van dit boek. Veel is nog onbekend, maar in heldere taal worden in dit boek toch een aantal vragen over de populistische jacht op de middenklasse beantwoord, een klasse die worstelt met haar identiteit.

 

Trefwoorden: democratie, populisme, politiek, identiteit, non-fictie, middenklasse, verkiezingen