John Meilink


John Meilink, geboren in 1961 te Amsterdam, is opgegroeid in de Zaanstreek en woonachtig in Den Bosch. Naast zijn werk in de ICT heeft hij bijna zes jaar aan zijn debuut Kroesvee gewerkt, een historische roman over de Hollanders en de slavenhandel in de zeventiende eeuw.

 

Kroesvee is een (eerste) deel uit een vierdelige reeks historische romans luik over de Hollanders en de slavenhandel in de zeventiende eeuw. De delen zijn los van elkaar te lezen.

Website: Kroesvee  

NB: De Koninklijke Bibliotheek archiveert websites die als verzameling een representatief beeld geven van de Nederlandse cultuur, geschiedenis en samenleving op het internet. Om die reden is deze website vanaf 7 juli 2020 opgenomen als 'digitaal erfgoed'. Referentie: 37945990.

Kroesvee is opgenomen in de literatuurlijst van de nieuwe Canon van Nederland (juni 2020), venster ‘VOC en WIC

In Barbarije, het volgende deel, dat verhaalt over een aantal Hollandse slaven in Algiers, verschijnt 15 juni 2022 bij LM Publishers. Ook daar is een website bij met veel extra informatie: In Barbarije. Deze titel verschijnt ook als eBook en Audioboek.

Tegelijk met In Barbarije verschijnt er een tweede druk van Kroesvee in een nieuwe vormgeving. Ook beschikbaar als eBook.

Trefwoorden: slavernij, geschiedenis, roman, ontbering, zeventiende eeuw, Afrika, Barbarije, Curaçao, Banda Neira, research