Kevin Hassing


Kevin Hassing (1984) is naast auteur ook (stem)acteur.  Hij was te zien in GTSTCas en Centraal Medisch Centrum. Ook spreekt hij luisterboeken en tekenfilms in.

Mus & kapitein Kwaadbaard en De 5 slangen was het eerste deel van een grappige, avontuurlijke serie voor jongens en meiden, over een stoer weesmeisje, een kapitein met een klein hartje, plunderende piraten - en nog veel meer!

Mus & kapitein Kwaadbaard en De 5 Slangen stond op de tiplijst van de Nederlandse Kinderjury 2021 en was genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2021. Het tweede deel Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken was de winnaar van de Nederlandse Kinderjury 2022, net als het derde deel in 2023: Mus & kapitein Kwaadbaard en De Amorfe. Najaar 2024 verschijnt het vijfde (en laatste?) deel, Mus & kapitein Kwaadbaard en de laatste sirene.

De serie over Mus en kapitein Kwaadbaard verschijnt bij LS, en bestaat ook als audioboek - door Kevin zelf voorgelezen. De prachtige kleurenillustraties zijn van de hand van Linde Faas.

Intussen is Kevin begonnen aan een serie voor iets jongere lezers: De Krieps, geïllustreerd door Emanuel Wiemans.

 

Website: www.kevinhassing.com 

 

Over Mus & kapitein Kwaadbaard - en De 5 slangen:

"Spannend, mooi beschreven, fijne cliffhangers korte overzichtelijke hoofdstukken. fijn fijn fijn hoezo kinderboek? Ik zit ook met rode wangen op de bank. Avontuur voor jong en oud." - review op bol.com

‘Kevin Hassing weet raad met avonturen in een wonderlijk decor.’ - Bas Maliepaard, Trouw

Over Mus & kapitein Kwaadbaard - en de koers naar de Kraken:

"Een spannend, geestig en avontuurlijk boek dat je in één ruk uit wilt lezen. Dit boek is het bewijs dat een tweede deel nóg beter kan zijn dan een eerste deel." - review op Hebban.nl

Trefwoorden: meisje, zee, avontuur, dapper, spannend, jeugdboek, kinderboek, geestig, piraten, kapitein,