Tineke Hendriks

Tineke Hendriks (Den Haag, 1949) is auteur van een zestal jeugdboeken. In 2014 debuteerde ze voor volwassenen met de roman Beminde zusters. Begin 2022 verscheen De zee, de zee alleen bij uitgeverij Orlando.

Het is 1875 als de Noorse Betzy Berg richting Lapland vertrekt, een leven van reizen en schilderen tegemoet. In haar avontuurlijke leven lijkt geen plaats voor een echtgenoot, totdat ze trouwt met de Nederlandse Gooswinus Akersloot. Ze vestigen zich op Vlieland, waar haar atelier uitkijkt op de Zuiderzee. Ze blijft onvermoeibaar schilderen en reizen. In haar eentje zwerft ze langs de Europese kust, van de Noordkaap tot Napels en terug. Waar ze ook komt, schildert ze de zee, het liefst in een vliegende storm.

De zee, de zee alleen is een roman over het uitzonderlijke leven van de Noorse kunstschilder Betzy Akersloot-Berg (1850-1922). In 2022 herdenkt het museum Tromp's Huys op Vlieland, het voormalig woonhuis van het echtpaar Akersloot, haar honderdste sterfjaar met een tentoonstelling van haar werk, te zien van 4 januari t/m eind december 2022. Bij die gelegenheid verschijnt ook deze roman.

 

Website: www.tinekehendriks.nl

 

"De schrijfster heeft zich ook enorm ingeleefd in de markante Betzy waardoor ze helemaal voor je gaat leven. Fijn boek." - Detty op Leestafel.info

Trefwoorden: reizen, schilderen, zee, Vlieland, schilder, kunst, avontuur, atelier, zwerven, Mesdag